Alla nyheter

18/9 2020 Genomförd fusion mellan Pacific Explorer Dynamic och Pacific Precious

Den 18  september 2020 fusionerades Pacific Explorer Dynamic med Atlant Precious. Fusionen innebär att fondandelarna i Pacific Explorer Dynamic har bytts ut mot fondandelar i Atlant Precious.

När en fond som du äger andelar i fusioneras in i en annan fond medför det att du per automatik får andelar i den nya fonden. Värdet motsvarar värdet av de andelar du ägde i den första fonden, men antalet andelar förändras beroende på fusionsförhållandet mellan de två fonderna på fusionsdagen. Läs mer om fusionen i nyheten från den 16/6 2020.

21/8 2020 Pacific Precious byter namn till Atlant Precious
16/6 2020 Fusion mellan Pacific Explorer Dynamic och Pacific Precious

Fonderna Pacific Explorer Dynamic och Pacific Precious är båda av karaktären absolutavkastande värdepappersfonder. I syfte att renodla vårt utbud och minska de administrativa kostnaderna har vi beslutat att slå samman fonden Pacific Explorer Dynamic med fonden Pacific Precious på så sätt att tillgångarna och skulderna i Pacific Explorer Dynamic överförs till Pacific Precious på fusionsdagen.

  • Fusionen kommer att genomföras den 18 september 2020
  • Sista dag att handla i Pacific Precious innan fusionen är den 17 september 2020
  • Sista dag att handla i Pacific Explorer Dynamic är den 17 september 2020
  • Den 18 september 2020 överförs kvarvarande andelar i Pacific Explorer Dynamic till Pacific Precious

Mer information om sammanläggningen finns att läsa i kundbreven.

Kundbrev Fusion - Pacific Explorer Dynamic

Kundbrev Fusion - Pacific Precious

KIID - Pacific Precious A

KIID - Pacific Precious B

Fondbestämmelser - Pacific Precious

Informationsbroschyr - Pacific

Revisorsutlåtande Fusion_Pacific Explorer Dynamic

23/3 2020 Genomförd fondfusion mellan Pacific Multi Asset och Pacific Precious

Den 23 mars 2020 fusionerades Pacific Multi Asset med Pacific Precious. Fusionen innebär att fondandelarna i Pacific Multi Asset har bytts ut mot fondandelar i Pacific Precious.

När en fond som du äger andelar i fusioneras in i en annan fond medför det att du per automatik får andelar i den nya fonden. Värdet motsvarar värdet av de andelar du ägde i den första fonden men antalet andelar förändras beroende på fusionsförhållandet mellan de två fonderna på fusionsdagen. 

Du kan läsa mer om fusionen i nyheten från den 16/12 2019.

16/12 2019 Fusion mellan Pacific Multi Asset och Pacific Precious

Fonderna Pacific Multi Asset och Pacific Precious är båda av karaktären absolutavkastande värdepappersfonder. I syfte att renodla vårt utbud och minska de administrativa kostnaderna har vi beslutat att slå samman fonden Pacific Multi Asset med fonden Pacific Precious på så sätt att tillgångarna och skulderna i Pacific Multi Asset överförs till Pacific Precious på fusionsdagen.

Fusionen var tidigare angiven att genomföras den 16 mars men har blivit fördröjd en vecka och kommer istället att genomföras den 23 mars.

  • Fusionen kommer att genomföras den 23 mars 2020
  • Sista dag att handla i Pacific Precious innan fusionen är den 13 mars 2020
  • Sista dag att handla i Pacific Multi Asset är den 20 mars 2020
  • Den 23 mars 2020 överförs kvarvarande andelar i Pacific Multi Asset till Pacific Precious

Kundbrev - Pacific Multi Asset
Kundbrev - Pacific Precious
KIID - Pacific Precious A
Fondbestämmelser - Pacific Precious
Informationsbroschyr - Pacific
Revisorsyttrande


4/10 2019 Pacifics fonder överlåts från ISEC Services AB till Atlant Fonder AB

Fonderna överlåts för att effektivisera administrationen. Förvaltningsinriktning eller kostnader kommer inte att förändras för fonderna. Finansinspektionen har gett sitt tillstånd till överlåtelsen per den 4 november i år. Information om exakt vad som händer har gått ut till andelsägare via de plattformar där man äger sina fondandelar och man behöver som andelsägare inte vidta några åtgärder i samband med överlåtelsen. Den information som sänds ut till andelsägare finns här:

1/6 2019 Nysatsning på Pacific Multi Asset och Pacific Precious

I februari 2019 fyllde fonderna Pacific Multi Asset och Pacific Precious tre år. Utvärderingen av avkastningen under denna period visar att den tyvärr inte levt upp till förvaltarens eller bolagets mål. Därför går vi nu skilda vägar med Eric Strand, samtidigt som vi tackar honom för hans engagemang i fonderna.

Pacific gillar grundidén i fonderna och vill bygga vidare på dem. Vi väljer nu framöver att fokusera på de delar av förvaltningsstrategierna som fungerat bäst och stärker samtidigt upp resurserna i förvaltningen kring fonden genom den erfarne förvaltaren Mattias Gromark samt genom att Atlant Fonder, som har ett starkt och erfaret förvaltningsteam, kommer att gå in som ny ägare av fonderna. Avgifterna i fonderna kommer efter justeringen fortfarande ligga lägre än branschgenomsnittet, i synnerhet för den här typen av specialfonder.

9/4 2018 Pacific Fonder rekryterar ny VD

Peter Beckman har utsetts till ny VD för Pacific Fonder. Han kommer närmast från SPP Fonder där han varit vice VD sedan 2009 då Storebrand koncernen tog över bolaget. Peter har fungerat som tillförordnad VD för SPP Fonder AB under tre av de nio år han arbetat där. Tidigare var Peter VD för Storebrand Kapitalförvaltnings svenska filial och han har även arbetat på Swedbank Robur Kapitalförvaltning och Östgöta Enskilda Bank. Peter kommer att tillträda tjänsten den 25 maj. Peter ersätter nuvarande VD Mattias Gromark som efter närmare 3 år kommer att övergå till att helt fokusera på sin roll som ansvarig förvaltare av Pacific Global Dynamic, Pacific Explorer Dynamic och Pacific Extraordinary Brands.
"Jag ser fram emot att ta Pacific Fonder in i nästa fas i sin utveckling. Avkastningen i huvudstrategierna under de första två uppbyggnadsåren imponerar och jag är övertygad om att aktivt förvaltade fonder med absoluta avkastningsmål har en viktig roll att spela i väldiversifierade investeringsportföljer", säger Peter.

2/6 2017 Affärsinriktad VD med driv sökes till Pacific Fonder

VD till Pacific Fonder

22/6 2017 Pacific Precious med i HedgeNordic Annual Industry Report

HedgeNordic is pleased to announce the publication of its annual industry report covering the latest trends in the Nordic hedge fund industry. This year, we found interesting parallels between hedge funds and sports. Analogies or real-world comparisons span over horse riding, boxing, running, football, yoga and fencing as well as life after the game, great sports clubs and of course, gold medals.

HedgeNordic Pacific Precious Artikel

Hela HedgeNordic Annual Industry Report (Sida 47-49)

14/6 2017 Pacific Fonder Match Play spelades på World of Golf i Göteborg!

GP: Golftävling lockade många: "Man blir ju lite starstruck". Under tisdagen bjöd golfklubben World of Golf in alla intresserade för en turnering på klubbens korthålsbana utanför Frölunda. Turneringen bjöd på både gamla och nya namn för golfentusiasterna. Eller vad sägs om Carina Koch, Linda Wessberg, Rickard Karlberg, Sophie Gustafson och Niclas Fasth.

Läs mer här: Man blir ju lite starstruck

9/6 2017 Pacific Fonder´s Absolute Return Funds Turn Around Performance in May

When it comes to the three mutual funds run by the Stockholm-headquartered investment firm, Pacific Extraordinary Brands, Pacific Fonder´s youngest fund celebrating its one-year anniversary, enjoyed an incredible run this year despite suffering a minor slump in May, delivering an astonishing year-to-date return of 14.05 %.

Läs mer här: Pacific Fonder´s Absolute Return Funds Turn Around Performance in May

10/4 2017 Årets bästa hedgefonder

Pacific Fonders båda hedgefonder finns med på listan "årets bästa hedgefonder" och har gott sällskap med fyra fonder från systerbolaget Atlant Fonder! 6 av 10...

Läs mer här: Årets bästa hedgefonder

31/1 2017 Pacific Fonder gästar investeringspodden Björnfällan!

I avsnitt 19 av CMC Markets podcast Björnfällan intervjuar vi fondförvaltaren Mattias Gromark på Pacific fonder. Mattias förvaltar tre aktiefonder och under avsnittet får vi reda på hur han hittar intressanta bolag, varför han undviker vissa bolag och vilken marknad som är mest spännande på några år sikt. 

Lyssna här:  https://soundcloud.com/cmcmarketsswe/bjornfallan-avsnitt-19-everyone-is-a-closet-technician

12/9 2016 Gustav Radell ny ledamot (adj) i Pacific Fonders styrelse!

Gustav är Head of Consumer Marketing Northern Europe för Google med basering i Stockholm och sitter även med i Interfloras styrelse.

2/6 2016 Pacific Fonder finns nu valbara hos Pensionsmyndigheten!
1/6 2016 Pacific Fonder startar Extraordinary Brands!

Den 1 juni 2016 startades Pacific Extraordinary Brands vilken kommer förvaltas av Mattias Gromark. Fonden är en aktivt förvaltad global aktiefond som investerar i sektorn lyxkonsumtion. Fonden har ett aktivt riskmandat och målsättningen är att leverera en högre avkastning än världsindex över tid till samma eller lägre risk.

16/5 2016 Pressrelease: Atlant Fonder går in som delägare till 49% vid lanseringen av Pacific Fonder

Pacific Fonder är ett nystartat svensk fondbolag där Atlant Fonder går in som delägare till 49%. De nya fonderna lanserades vid början av 2016 och är framtagna att via dynamiska och fria riskmandat ge både privata och institutionella investerare alternativ till traditionell risk. Samtliga fonder är UCITS-kompatibla och är tänkta att komplettera Atlants befintliga fondutbud.

I ett första led lanseras fyra fonder; Pacific Global Dynamic, Pacific Explorer Dynamic, Pacific Absolute Return och Pacific Precious. Målsättningen är att med tiden lansera ytterligare fonder där det antingen finns ett tomrum eller stark efterfrågan från marknaden av framförallt nischade produkter. Fonderna förvaltas av bolagets VD Mattias Gromark och Eric Strand. Som marknads –och försäljningschef i Pacific Fonder anställs Jimmy Bohman. Atlant Fonder kommer fortsatt fokusera på att förvalta aktivt förvaltade hedgefonder.

Vid frågor kontakta: Mattias Gromark, VD Pacific Fonder 070-247 57 54 eller Michael Ekelund, VD Atlant Fonder 076-720 96 76

26/4 2016 Realtid: Ny förvaltare räds inte den passiva trenden

Den nystartade förvaltaren Pacific Fonder, med Atlant Fonder som huvudägare,  ska med fyra nya fonder och dynamiska och fria riskmandat ge både privata och institutionella investerare alternativ till vanlig risk. 

Fonderna lanserades i februari och går just nu att hitta hos Nordnet, Mutual Funds Exchange och Nasdaq. Det pågår förhandlingar med ytterligare en plattform i dagsläget, uppger bolagets vd Mattias Gromark till Realtid.se. Han förvaltar även fonderna Pacific Global Dynamic och Pacific Explorer Dynamic.

– Fonderna har fokus på bred global förvaltning och tillväxtmarknader och båda har dynamiska riskmandat. Det är fria mandat med hög avvikelse från index och med koncentrerade portföljer. Det är alltså motsatsen till indexförvaltning, säger Gromark.

De andra två fonderna förvaltas av Göteborgsbaserade Eric Strand: Pacific Absolute Return och Pacific Precious , absolutavkastande fonder med ett marknadsneutralt tänk, varav den ena investerar i aktier, räntor och alternativa tillgångar. Den andra är inom ädelmetaller.

Läs hela artikeln:

http://www.realtid.se/ny-forvaltare-rads-inte-den-passiva-trenden

4/2 2016 Pacific Fonder startar Absolute Return och Precious!

Den 4e februari 2016 startades Pacific Absolute Return och Pacific Precious vilka kommer förvaltas av Eric Strand. Pacific Absolute Return är en multi-asset fond som investerar i ett brett spektrum av tillgångar med målet att leverera en jämn och absolut positiv avkastning. Pacific Precious är en fond som investerar för att få exponering mot avkastningen i ädelmetaller och hänförliga bolag och går så väl lång som kort i dessa och målet är att leverera absolut och positiv avkastning.

29/1 2016 Pacific Fonder startar Global Dynamic och Explorer Dynamic!

Den 29 januari 2016 startades Pacific Global Dynamic och Pacific Explorer Dynamic vilka kommer förvaltas av Mattias Gromark. Fonderna är aktivt förvaltade aktiefonder med aktivt riskmandat och målsättningen är att leverera en högre avkastning än världsindex över tid till samma eller lägre risk.

15/1 2016 Pacific Fonder rekryterar Marknadschef från Swedbank!

Pacific Fonder har rekryterat Jimmy Bohman som Marknadschef med start from 1 april 2016. Jimmy kommer närmast från Swedbank där han arbetat inom Private Banking under flera år och före det var han en av grundarna av SIP Nordic. I Jimmys uppdrag kommer även ingå att bistå Atlant Fonder i deras marknads och försäljningsaktiviteter.

13/12 2015 Pacific Fonder erhåller VP- tillstånd från Finansinspektionen!
1/12 2015 Pacific Fonder rekryterar förvaltare!
Pacific Fonder har rekryterat Eric Strand som fondförvaltare. Eric kommer närmast från FoF Asset Management och Capfor Life och kommer förvalta fonderna Pacific Absolute Return och Pacific Precsious. Eric tillträder sin tjänst den 1 november 2015.
1/11 2015 Pacific Fonder rekryterar VD och förvaltare!

Pacific Fonder har rekryterat Mattias Gromark till tjänsten som VD och fondförvaltare. Mattias kommer närmast från Solidar Fonder och kommer förvalta fonderna Pacific Global Dynamic och Pacific Explorer Dynamic. Mattias tillträder sin tjänst den 1 november 2015.