Våra nyheter för 2016

12/9 2016 Gustav Radell ny ledamot i Pacific Fonders styrelse!

Gustav är Head of Consumer Marketing Northern Europe för Google med basering i Stockholm och sitter även med i Interfloras styrelse.

2/6 2016 Pacific Fonder finns nu valbara hos Pensionsmyndigheten!
1/6 2016 Pacific Fonder startar Extraordinary Brands!

Den 1 juni 2016 startades Pacific Extraordinary Brands vilken kommer förvaltas av Mattias Gromark. Fonden är en aktivt förvaltad global aktiefond som investerar i sektorn lyxkonsumtion. Fonden har ett aktivt riskmandat och målsättningen är att leverera en högre avkastning än världsindex över tid till samma eller lägre risk.

16/5 2016 Pressrelease: Atlant Fonder går in som delägare till 49 % vid lanseringen av Pacific Fonder

Pacific Fonder är ett nystartat svensk fondbolag där Atlant Fonder går in som delägare till 49 %. De nya fonderna lanserades vid början av 2016 och är framtagna att via dynamiska och fria riskmandat ge både privata och institutionella investerare alternativ till traditionell risk. Samtliga fonder är UCITS-kompatibla och är tänkta att komplettera Atlants befintliga fondutbud.

I ett första led lanseras fyra fonder; Pacific Global Dynamic, Pacific Explorer Dynamic, Pacific Absolute Return och Pacific Precious. Målsättningen är att med tiden lansera ytterligare fonder där det antingen finns ett tomrum eller stark efterfrågan från marknaden av framförallt nischade produkter.

Fonderna förvaltas av bolagets VD Mattias Gromark och Eric Strand. Som marknads –och försäljningschef i Pacific Fonder anställs Jimmy Bohman. Atlant Fonder kommer fortsatt fokusera på att förvalta aktivt förvaltade hedgefonder. Vid frågor kontakta: Mattias Gromark, VD Pacific Fonder 070-247 57 54 eller Michael Ekelund, VD Atlant Fonder 076-720 96 76

26/4 2016 Realtid: Ny förvaltare räds inte den passiva trenden

Den nystartade förvaltaren Pacific Fonder, med Atlant Fonder som huvudägare,  ska med fyra nya fonder och dynamiska och fria riskmandat ge både privata och institutionella investerare alternativ till vanlig risk. 

Fonderna lanserades i februari och går just nu att hitta hos Nordnet, Mutual Funds Exchange och Nasdaq. Det pågår förhandlingar med ytterligare en plattform i dagsläget, uppger bolagets vd Mattias Gromark till Realtid.se. Han förvaltar även fonderna Pacific Global Dynamic och Pacific Explorer Dynamic.

– Fonderna har fokus på bred global förvaltning och tillväxtmarknader och båda har dynamiska riskmandat. Det är fria mandat med hög avvikelse från index och med koncentrerade portföljer. Det är alltså motsatsen till indexförvaltning, säger Gromark.

De andra två fonderna förvaltas av Göteborgsbaserade Eric Strand: Pacific Absolute Return och Pacific Precious , absolutavkastande fonder med ett marknadsneutralt tänk, varav den ena investerar i aktier, räntor och alternativa tillgångar. Den andra är inom ädelmetaller.

Läs hela artikeln: http://www.realtid.se/ny-forvaltare-rads-inte-den-passiva-trenden

4/2 2016 Pacific Fonder startar Absolute Return och Precious!

Den 4:e februari 2016 startades Pacific Absolute Return och Pacific Precious vilka kommer förvaltas av Eric Strand. Pacific Absolute Return är en multi-asset fond som investerar i ett brett spektrum av tillgångar med målet att leverera en jämn och absolut positiv avkastning. Pacific Precious är en fond som investerar för att få exponering mot avkastningen i ädelmetaller och hänförliga bolag och går så väl lång som kort i dessa och målet är att leverera absolut och positiv avkastning.

29/1 2016 Pacific Fonder startar Global Dynamic och Explorer Dynamic!

Den 29 januari 2016 startades Pacific Global Dynamic och Pacific Explorer Dynamic vilka kommer förvaltas av Mattias Gromark. Fonderna är aktivt förvaltade aktiefonder med aktivt riskmandat och målsättningen är att leverera en högre avkastning än världsindex över tid till samma eller lägre risk.

15/1 2016 Pacific Fonder rekryterar Marknadschef från Sala Sparbank!

Pacific Fonder har rekryterat Jimmy Bohman som Marknadschef med start from 1 april 2016. Jimmy kommer närmast från Sala Sparbank där han arbetat chef inom Private Banking under flera år och före det var han en av grundarna av SIP Nordic. I Jimmys uppdrag kommer även ingå att bistå Atlant Fonder i deras marknads och försäljningsaktiviteter.